Начало       За проекта       Подходът "Лидер" / ВОМР        Органи на МИГ         Стратегия и изпълнение        Документи        Контакти        ИГРП    
  Проекти
   
  Полезни връзки
   
  Социални профили
 
 
  Новини
 
ПРЕДСТОЯЩ ПРИЕМ ПО МЯРКА 6.4.1“ИНВЕСТИЦИИ В НЕЗЕМЕДЕЛСКИ ДЕЙНОСТИ“ ОТ СВОМР НА МИГ- ОБЩИНИ МОМЧИЛГРАД И КРУМОВГРАД
30 Август 2023


Предстои обявяване на трети прием за набиране на проектни предложения по мярка 6.4.1“ Инвестиции в неземеделски дейности“ от СВОМР на МИГ- общини Момчилград и Крумовград,  като отново допустими кандидати ще бъдат:

  • Земеделски стопани - с икономически размер на стопанството над 8000 евро стандартен производствен обем (микропредприятия с проектни предложения за неземеделски дейности);
  • Микропредприятия, регистрирани като еднолични търговци или юридически лица по Търговския закон, Закона за кооперациите или Закона за вероизповеданията;
  • Физически лица, регистрирани по Закона за занаятите.

Вторият прием за подаване на проекти предложения по мярка 6.4.1 „Инвестиции в неземеделски дейности“ от СВОМР на МИГ- общини Момчилград и Крумовград успешно приключи с подписването на девет административни договора за предоставяне на безвъзмездна помощ.

Фирма „А 01“ ЕООД, гр. Крумовград подписа тристранен административен договор за изпълнението на проект  „Закупуване на машини за изправяне и рязане на арматура за А 01 ЕООД“. В изпълнение на дейностите фирмата ще закупи машина за изправяне и рязане на армировъчна стомана, която ще се използва за производство на арматурни изделия, предназначени изцяло за сектор "Строителство".

 С изпълнението на проект „Закупуване на хоризонтален струг с ЦПУ за производствена сграда в Момчилград, област Кърджали“, фирма „КАЙЗЕР-МГ“ ЕООД  гр. Момчилград ще подобри производствените процеси  в предприятието си чрез закупуване на  хоризонтален струг с ЦПУ за производство на метални детайли и елементи за хидравлични цилиндри.

Амбулатория за индивидуална практика за специализирана медицинска помощ „ЕС Кардио Мед“ ЕООД, гр. Крумовград с управител  д-р Ерсин Яндън ще закупи многофункционална ултразвукова система от висок клас за прецизно провеждане на медицински прегледи. С изпълнението на този проект ще се подобри предоставянето на специализирана медицинска помощ в община Крумовград.

С изпълнението на проект „ Доставка на оборудване за автомивка и център за гуми в гр. Момчилград“, Авто лукс 2015“ ЕООД гр. Момчилград ще създаде автомивка на самообслужване и ще се дооборудва съществуващи „Центъра за гуми“   

"Мегюс" ЕООД гр. Момчилград предвижда модернизиране на стопанисваната от нея Пералня „Свежест“ чрез закупуване на ново модерно професионално перално оборудване, включващо следните машини: професионална пералня и сушилня,  гладачна машина/гладачен каландър за съществуващата пералня. кандидата.

Фирма ЕКИЗ 85 ЕООД гр Момчилград ще подобри производствените процеси  чрез добавяне на нови технологични мощности към технологичния парк на предприятието и подобри производствения капацитет с цел постигане на по-висока производителност. Фирмата предвижда закупуване и въвеждане в експлоатация на 2 броя специализирана подемна техника - газокари.

Фирма „Бетон СА“ ЕООД гр. Крумовград с цел подобряване на  материално-техническа база на дружеството ще изпълни проект „Извършване на услуги по земно-изкопни работи с комбиниран багер“. Предвидената за изпълнение инвестиция включва закупуване и доставка на комбиниран багер, с висока проходимост и надеждност, която да дава възможност да се работи при всякакъв вид терени.

С изпълнението на проект „Диверсификация на стопанската дейност с извършване на товаро-разтоварни складови услуги“,  фирма „Краси-80“ ЕООД  гр. Момчилград ще закупи техника за извършване на товаро-разтоварни услуги за складове и магазини работещи с палетни стоки.

 В град Момчилград  ще се изгради производствен цех за гумени плочи  с изпълнението на проект „Изграждане на цех за производство на гумени плочи“  на фирма  ЕТ “Парк свят – Айтен Мехмед“. Предвидената по проекта инвестиция включва закупуване на технологично оборудване: преса за каучук, матрица (калъп ), миксер, везна, кофи за пълнене на материал.

Прочитания: 159 пъти

 
  Превод
 
Bulgarian Belarusian Croatian Czech Danish English Estonian Finnish French German Greek Hungarian Icelandic Italian Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Spanish Swedish
 
  Профил на купувача
   
  Съдържание